Werkgever Jobcoaching

Jobcoaching is een instrument om mensen met afstand tot arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

Jobcoaching is een individuele voorziening die wordt toegekend door UWV of gemeente, bedoeld om mensen met een arbeidsbeperking te ondersteunen bij hun werk in een reguliere functie.

Een jobcoach begeleid en coacht op de werkvloer. Dit kan een externe jobcoach of een interne jobcoach zijn. Als er sprake is van een arbeidsbeperking hebt, kan een jobcoach helpen bij het inrichten van het werk en werkplek.

De jobcoach kan:
– aanwezig zijn bij besprekingen en evaluatiegesprekken
– helpen bij het inwerken;
– coachen en begeleiden op de werkvloer;
– een persoonlijke handleiding maken van en voor de werknemer en werkgever.

– helpen bij het aanvragen van mogelijke hulpmiddelen

Na de toestemming van UWV of gemeente om begeleiding in te zetten door een jobcoach, helpt hij/zij minimaal een half jaar met inwerken. Na een half jaar laat de jobcoach aan UWV of gemeente weten hoe het gaat. Elk half jaar beoordeeld het UWV of gemeente opnieuw of de jobcoach nog nodig is.

Naast ondersteuning voor de werknemer hebben onze jobcoaches ook een adviserende rol richting de werkgever. Onze jobcoaches zijn goed op de hoogte van de wet- en regelgeving en kunnen de werkgever adviseren op dit gebied. Zo weten zij op welke voorzieningen en regelingen de werkgever een beroep kan doen bij het in dienst nemen van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Terug naar Re-integratie via werkgever.

Waarom Compleet Mensenwerk?

Binnen de re-integratiebegeleiding staat het werk centraal. Compleet Mensenwerk biedt ondersteuning op maat. Onze deskundige medewerkers hebben onder andere ruime ervaring met psychische/psychosociale problematiek, fysieke beperkingen en intercultureel werken. Wij kunnen maatwerk leveren binnen verschillende arbeidsmarktsectoren en aan mensen met verschillende opleidingsniveaus. Vanwege de diversiteit aan expertises die wij tijdens een traject kunnen inzetten, is de nodige ondersteuning altijd dichtbij.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op via het algemeen contactformulier, bellen naar:
085 – 485 9688 of mailen naar:  info@compleet-mensenwerk.nl