Wij kijken hierbij naar iemands kwaliteiten en mogelijkheden en we houden rekening met iemands belemmeringen en zorgen wij dat iemand een goed beeld van deze belemmeringen krijgt en handvatten om hiermee om te gaan.
Na het afnemen van het assessment brengen wij een advies uit. Hierin beschrijven wij wat iemands kansen zijn richting betaald werk en wat iemand nodig heeft om zich verder te ontwikkelen.
Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen kunnen wij verschillende middelen inzetten. Zoals:
- Het Werkpunt: hier hebben wij de afdeling Training & Ontwikkeling waar mensen terecht kunnen om aan hun re-integratie te werken. Wij kunnen hier iemand goed observeren en laten experimenteren met verschillende werksoorten en in contact met anderen. Op die manier kunnen wij een volledig beeld van iemand krijgen.
- Een werkervaringsplek: een externe plek bij een reguliere werkgever. Een van onze coaches komt dan regelmatig langs om te bespreken hoe het gaat en waar iemand tegenaan loopt. Doordat iemand in de praktijk aan het werk is geeft dit een realistisch beeld van een toekomstige werksituatie.
- Vrijwilligerswerk: het kan zijn dat iemand al vrijwilligerswerk doet. Deze plek kan dan ingezet worden om een goed beeld van de mogelijkheden en belemmering te krijgen. Iemand is al bekend met deze plek, dus dat maakt het prettig voor iemand om hier het assessment uit te voeren.
In onze begeleiding zorgen wij voor één vaste coach. Wij vinden het belangrijk dat iemand zelf de regie houdt in het traject. De observatie die wij doen delen wij altijd met de persoon zelf. Daarnaast zullen wij in gesprek gaan over het advies dat wij aan het UWV zullen geven. Met dit traject vergroot iemand zijn kansen op het goed doorlopen van een re-integratie traject en het vinden van een passende daginvulling.
Terug naar UWV.