Outplacementtraject

Het kan zijn dat een werknemer door omstandigheden moet stoppen bij een werkgever, door bijvoorbeeld een reorganisatie.

Via Compleet Mensenwerk kan er door de werkgever een outplacementtraject worden ingezet, zodat de oud-werknemer begeleiding kan krijgen bij het vinden van een nieuwe passende werkplek.

Het verlies van een baan is voor veel mensen een ingrijpende gebeurtenis. In ons traject hebben wij dan ook aandacht voor de mentale impact die het verliezen van een baan kan veroorzaken.

Bij het bepalen van passend werk kijken wij ook naar kansen op de arbeidsmarkt en spelen hierop in.

Tijdens het traject bieden wij de mogelijkheid tot:

  • Sollicitatietraining
  • Netwerk in kaart brengen
  • Cv en werknemersprofiel opstellen
  • Bemiddeling naar werk
  • Begeleiding bij sollicitatiegesprekken

Bij het zoeken naar werk kijken wij niet alleen naar ons eigen netwerk, maar ook naar het netwerk van iemand zelf. Om iemand zo goed mogelijk te ondersteunen bij het vinden van passend werk, werken wij met een ervaren accountmanager met een groot netwerk en veel ervaring op het gebied van bemiddelen van werkzoekenden.

Ons doel is om iemand zo snel mogelijk weer te laten starten in een nieuwe leuke functie, om te voorkomen dat de stap om weer aan het werk te gaan groot wordt.

Wij werken in onze begeleiding naar duurzame uitstroom, zo nemen wij iemand mee in het proces van solliciteren zodat iemand weer op de hoogte is van de huidige manier van solliciteren. Aan het eind van het traject zorgen wij ervoor dat iemand kan starten op een passende (betaald) werkplek.

 

Terug naar Re-integratie via werkgever.

Waarom Compleet Mensenwerk?

Binnen de re-integratiebegeleiding staat het werk centraal. Compleet Mensenwerk biedt ondersteuning op maat. Onze deskundige medewerkers hebben onder andere ruime ervaring met psychische/psychosociale problematiek, fysieke beperkingen en intercultureel werken. Wij kunnen maatwerk leveren binnen verschillende arbeidsmarktsectoren en aan mensen met verschillende opleidingsniveaus. Vanwege de diversiteit aan expertises die wij tijdens een traject kunnen inzetten, is de nodige ondersteuning altijd dichtbij.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op via het algemeen contactformulier, bellen naar:
085 – 485 9688 of mailen naar:  info@compleet-mensenwerk.nl