Opening werkpunt Groene Waarden

Doorwerth, 25 januari 2019

nieuwsarchief groenewaarden

Wethouder Joa Maouche opent het Werkpunt Groen Waarden bij het bedrijf Hooijer in Doorwerth. Links Theo Lentjes en rechts Willy Verstegen. © Erik van ’t Hullenaar

DOORWERTH – Het bedrijventerrein GroeneWaarden aan de Nederrijn in Doorwerth gaat de werkplek worden voor Renkumers die voorheen werkten bij werkvoorziening Permar. Wethouder Joa Maouche van Renkum opende gistermiddag de het zogeheten Werkpunt GroeneWaarden bij het bedrijf Hooijer.

Acht Renkumse werknemers waren gistermiddag bij de officiële opening van hun nieuwe werkplek aanwezig. Zij werken sinds begin dit jaar bij Hooijer op het bedrijventerrein de GroeneWaarden in Doorwerth. Binnenkort gaan ook Renkumers die grote moeite hebben om aan het werk te komen bij dit bedrijf aan de slag. Zij doen werkervaring op die nodig is om bij Hooijer of elders in hun gemeente aan de slag te kunnen.

Ritme

De mensen kunnen straks doorstro­men naar betaald werk

Jan Gijsbertsen, Projectleider

,,Zo’n dertig mensen kunnen hier straks werkervaring opdoen. Ze zullen niet alle dertig tegelijk aan het werk zijn. Belangrijk is dat ze weer ritme en conditie krijgen en ervaring opdoen. dat kan een dagdeel zijn of enkele dagen. Dat verschilt per individu”, zegt projectleider Jan Gijsbertsen namens re-integratiebedrijf Compleet Mensenwerk.

Het werk dat mensen doen is eenvoudig. Zo wordt er in een hoek van de bedrijfsruimte van de enorme loods op het terrein in Doorwerth gordijnen gemaakt om vliegen te weren. Andere mensen zullen ervaring opdoen door producten in te pakken of fietsen te repareren. ,,De mensen kunnen straks doorstromen naar betaald werk. Dat kan zijn bij Hooijer, maar ook via uitzendbureau ‘Effectief Personeelsdiensten’ dat eveneens van Hooijer is. Daarnaast heeft het re-integratiebedrijf zelf ook contacten met bedrijven en uitzendbureaus in de regio.

Op het bedrijventerrein werkt Hooijer aan een houtskoolcentrale, goed voor zes tot acht volledige banen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. ,,We willen hout met behulp van de centrale omzetten tot briketten voor de barbecue. Dat gaan we hier op het bedrijventerrein doen als we daar vergunningen voor krijgen. De aanvragen liggen bij de gemeente”, vertelt Annewil Hooijer van het gelijknamige bedrijf.

 

Link naar Artikel: https://www.gelderlander.nl/arnhem/wennen-aan-werk-op-de-groenewaarden-in-doorwerth~a36e240c/