Gemeente Jobcoaching

Als iemand een passende betaalde werkplek of werkervaringsplaats gevonden heeft, maar ondersteuning nodig heeft bij het werk, kan er jobcoaching ingezet worden.

In dit traject wordt er met de werkgever, de werknemer en de jobcoach gekeken welke aanpassingen er nodig zijn om de werknemer zo goed mogelijk te laten functioneren en duurzaam aan het werk te houden. Het kan hierbij gaan om het werk eigen te maken, het opbouwen van contacten met collega’s, het in kaart brengen en realiseren van aanpassingen in het werk of het ventileren van situaties op het werk.

De jobcoach kan:
– aanwezig zijn bij besprekingen en evaluatiegesprekken
– helpen bij het inwerken
– coachen en begeleiden op de werkvloer
– een persoonlijke handleiding maken van en voor de werknemer en werkgever
– helpen bij het aanvragen van mogelijke hulpmiddelen

Naast ondersteuning voor de werknemer hebben onze jobcoaches ook een adviserende rol richting de werkgever. Onze joboaches zijn goed op de hoogte van de wet- en regelgeving en kunnen de werkgever adviseren op dit gebied. Zo weten zij op welke voorzieningen en regelingen de werkgever een beroep kan doen bij het in dienst nemen van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Terug naar Gemeenten.

Waarom Compleet Mensenwerk?

Binnen de re-integratiebegeleiding staat het werk centraal. Compleet Mensenwerk biedt ondersteuning op maat. Onze deskundige medewerkers hebben onder andere ruime ervaring met psychische/psychosociale problematiek, fysieke beperkingen en intercultureel werken. Wij kunnen maatwerk leveren binnen verschillende arbeidsmarktsectoren en aan mensen met verschillende opleidingsniveaus. Vanwege de diversiteit aan expertises die wij tijdens een traject kunnen inzetten, is de nodige ondersteuning altijd dichtbij.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op via het algemeen contactformulier, bellen naar:
085 – 485 9688 of mailen naar:  info@compleet-mensenwerk.nl