Een uitdagende functie als ambulant persoonlijk begeleider in het Team in regio Food Valley

In verband met de toenemende vraag voor ambulante ondersteuning van onze cliënten in de regio Food Valley en Centraal Gelderland (Ede, Wageningen, Renkum, Rhenen, Veenendaal) zijn wij op zoek naar een persoonlijk begeleider. Vind jij het een uitdaging om als begeleider aan de slag te gaan binnen het ambulante team en aan onze cliënten in de regio herstel- en ontwikkelingsgerichte begeleiding te bieden? Dan zijn wij van Compleet Mensenwerk op zoek naar jou!

compleet-mensenwerk_1980_1290_05

Dienstverband van 24 uur per week.

Wie zijn wij?
Compleet Mensenwerk begeleidt mensen met psychiatrische en/of psychosociale problematiek. Deze begeleiding is herstel ondersteunend. We ondersteunen cliënten in het benutten van hun mogelijkheden om inhoud te geven aan hun leven. Hierbij richten wij ons op het wonen en werken/ participeren als belangrijke voorwaarden om je leven weer op de rit te krijgen. Dit doen wij o.a. door het bieden van ambulante begeleiding in de regio’s Rivierenland, Centraal Gelderland en Food Valley. In verband met een toenemende vraag voor ambulante ondersteuning in de regio Food Valley en Centraal Gelderland zijn wij op zoek naar een ervaren persoonlijk begeleider. De mogelijkheid bestaat dat in de toekomst ook ontwikkelingsgericht wonen aangeboden gaat worden in regio Food Valley.

De uitdaging:
Je geeft op methodische wijze begeleiding aan cliënten met (ernstige) psychiatrische aandoeningen en/of psychosociale problematiek. De ondersteuning is gericht op veilige en goede woon- en leefomstandigheden, lichamelijk en geestelijk welzijn, (vrijwilligers)werk en dagbesteding en opbouw en/of herstel van het sociale netwerk. Als begeleider ben je in samenwerking met je team, een van de belangrijkste schakels in het dynamische proces van de cliënt. Hierbij worden wensen en verlangens van de cliënt naar boven gehaald. De begeleiding is gericht op zelfredzaamheid en volwaardig burgerschap van de cliënt.

Jouw kwaliteiten:
Als persoonlijk begeleider beschik je over een relevante opleiding op Hbo-niveau (bij voorkeur Social Work, SPH, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, of Hbo-Verpleegkunde), aangevuld met meerdere jaren ervaring met de doelgroep. Je hebt kennis van psychiatrische problematiek, de gehanteerde behandel- en begeleidingsmethoden en van de geldende richtlijnen. Je ervaring hebt je opgedaan met zowel Beschermd Wonen als met Ambulante Begeleiding.

 

Je werkt zelfstandig op basis van algemene richtlijnen en begeleidingsplannen. Creativiteit, flexibiliteit en professionele autonomie zijn nodig om buiten bestaande kaders te kunnen denken. Je hebt zicht op bestaande netwerken en samenwerkingspartners zoals gemeenten, ketenpartners, sociaal wijkteams etc.

Compleet Mensenwerk is sterk in het Ontwikkelingsgericht Wonen, dit betekent dat je samen met de cliënt kijkt naar zijn of haar toekomst. Je realiseert je dat een cliënt slechts bepaalde tijd van Compleet Mensenwerk ondersteuning zal krijgen, om daarna weer zoveel mogelijk de regie over zijn eigen leven te voeren. Je sluit nadrukkelijk aan bij de cliënt in de thuissituatie. De doelgroep van Compleet Mensenwerk is zeer divers, met ook een diverse culturele achtergrond, wanneer je Arabisch spreekt is dit een pré.

Wat maakt werken bij Compleet Mensenwerk zo boeiend:
Je werkt in een jong en enthousiast team, je geniet een grote mate van vrijheid en je beheert je eigen agenda. Tegelijkertijd zoek je ook de verbinding met je collega ´s om af te stemmen over de werkwijze en durf je feedback te geven en te ontvangen.

Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk. De functie van Persoonlijk begeleider is ingeschaald in schaal 7. Deze schaal kent een maximum van € 3.494,00. bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Reageren kan tot 31 oktober. Gesprekken worden tussentijds ingepland.

Interesse:

Voor meer informatie over de functie, kun je van maandag tot en met donderdag van 08.30 – 17.00 uur contact opnemen met Rachael Stoll (manager wonen & ambulante begeleiding) tel: 06-15325540.