drop_blue_leftdrop_blue_rightdrop_hoverdrop_large_leftdrop_large_rightdrop_menu

uitdagende functie als (persoonlijk) begeleider bij Compleet Mensenwerk in Regio Rivierenland

In verband met de toenemende vraag naar ontwikkelingsgericht wonen, en zwangerschapsvervanging van een collega, zijn wij op zoek naar een ervaren (persoonlijk) begeleider op onze locaties in de regio Rivierenland en West Maas en Waal. Wil jij de uitdaging uitgaan om met een (jong) team van collega´s op onze locaties ontwikkelingsgericht wonen vorm te geven? Dan zijn wij van Compleet Mensenwerk op zoek naar jou!

compleet-mensenwerk_1980_1290_05

Dienstverband mogelijk van 16 tot 20 uur per week

De nadruk van de diensten ligt op de middag/avond van 15:00-20:00.

Dit zal 2 à 3 keer per week zijn afhankelijk van het dienstverband.

Wie zijn wij?

Compleet Mensenwerk begeleidt mensen met psychiatrische en/of psychosociale problematiek. Deze begeleiding is herstel ondersteunend. We ondersteunen cliënten in het benutten van hun mogelijkheden om inhoud te geven aan hun leven. Hierbij richten wij ons op het wonen en werken/ participeren als belangrijke voorwaarden om je leven weer op de rit te krijgen. Wij doen dit momenteel vanuit 3 woonvormen voor Ontwikkelingsgericht Wonen in Druten, Beneden-Leeuwen en Tiel. Daarnaast bieden wij ook Ambulante Begeleiding in de regio’s Rivierenland, Centraal Gelderland en Food Valley. In verband met de toenemende vraag naar ontwikkelingsgericht wonen zijn wij op zoek naar een ervaren (persoonlijk) begeleider.

De uitdaging:

Je geeft op methodische wijze begeleiding aan cliënten met (ernstige) psychiatrische aandoeningen en/of psychosociale problematiek. De ondersteuning is gericht op veilige en goede woon- en leefomstandigheden, lichamelijk en geestelijk welzijn, (vrijwilligers)werk en dagbesteding en opbouw en/of herstel van het sociale netwerk. Als woonbegeleider ben je in samenwerking met je team, een van de belangrijkste schakels in het dynamische proces van de cliënt. De begeleiding is gericht op zelfredzaamheid en volwaardig burgerschap van de cliënt.

Jouw kwaliteiten:

Als Persoonlijk Begeleider beschik je over een relevante opleiding op Hbo-niveau, (bij voorkeur Hbo-Social Work (SPH, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening), of Hbo-Verpleegkunde, aangevuld met meerdere jaren ervaring met de doelgroep. Je hebt kennis van psychiatrische problematiek, de gehanteerde behandel- en begeleidingsmethoden en van de geldende richtlijnen. Je ervaring heb je opgedaan met zowel Beschermd Wonen als met Ambulante Begeleiding.

 Als begeleider beschik je over een relevante opleiding op minimaal MBO 4 Niveau, (bij voorkeur Medewerker Maatschappelijke Zorg of SPW) aangevuld met meerdere jaren ervaring met de doelgroep. Je hebt kennis van psychiatrische problematiek, de gehanteerde behandel- en begeleidingsmethoden en van de geldende richtlijnen.

Je werkt zelfstandig op basis van algemene richtlijnen en begeleidingsplannen. Je bent in staat initiatief te nemen en te interveniëren in crisissituaties en het tot stand brengen van gedragsverandering bij cliënten. Creativiteit, flexibiliteit en professionele autonomie zijn nodig om buiten bestaande kaders te kunnen denken.

Compleet Mensenwerk is sterk in het ontwikkelingsgericht wonen, dit betekent dat je samen met de cliënt kijkt naar zijn of haar toekomst. Je realiseert je dat een cliënt slechts bepaalde tijd bij Compleet Mensenwerk zal wonen en daarna weer zoveel mogelijk de regie over zijn eigen leven zal voeren. Voor ons betekent dit een belangrijke stap in de voorbereiding naar meer zelfstandig wonen. Om dit te realiseren ben je bereid om ook in de (vroege) avonduren werkzaamheden te verrichten. Afhankelijk van het dienstverband betekent dit 2 a 3 avonddiensten per week.

Wat maakt werken bij Compleet Mensenwerk zo boeiend:

Je werkt in een jong en enthousiast team, je zoekt de verbinding met je collega ´s om af te stemmen over de werkwijze en je durft feedback te geven en te ontvangen.

Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. De functie van Persoonlijk begeleider is ingeschaald in schaal 7.

 

Interesse:

Voor meer informatie over de functie, kun je tijdens werkdagen van 9 tot 5 contact opnemen met Heidi Keij (teamleider) tel: 06-41987504.

 

Reageren kan via Indeed of solliciteren@compleet-mensenwerk.nl