Gastvrouw/Gastheer Rivierenland – standplaats Druten

Een uitdagende functie als gastvrouw/ gastheer in regio Rivierenland op de locatie Druten

In verband met ruimte in de formatie heeft Compleet Mensenwerk de vacature voor gastvrouw/gastheer in regio Rivierenland, standplaats Druten. Wil jij de uitdaging aangaan om met het team passende zorg te leveren op onze locaties in Druten, waar aan onze cliënten herstel- en ontwikkelingsgerichte begeleiding wordt geboden? Dan zijn wij van Compleet Mensenwerk op zoek naar jou!

compleet-mensenwerk_1980_1290_05

Dienstverband mogelijk van 15 – 20 uur per week

Wie zijn wij?
Compleet Mensenwerk begeleidt mensen met psychiatrische en/of psychosociale problematiek. Deze begeleiding is herstel ondersteunend. We ondersteunen cliënten in het benutten van hun mogelijkheden om inhoud te geven aan hun leven. Hierbij richten wij ons op het wonen en werken/ participeren als belangrijke voorwaarden om je leven weer op de rit te krijgen.

De uitdaging:
Je ondersteunt de cliënten met (ernstige) psychiatrische aandoeningen en/of psychosociale problematiek. De ondersteuning is gericht op veilige en goede woon- en leefomstandigheden, lichamelijk en geestelijk welzijn, (vrijwilligers)werk en dagbesteding en opbouw en/of herstel van het sociale netwerk. Als gastvrouw/ gastheer ben je in samenwerking met je team, een belangrijke schakel in het dynamische proces van de cliënt. De ondersteuning is gericht op zelfredzaamheid en volwaardig burgerschap van de cliënt.

Als gastvrouw/ gastheer ondersteun je de cliënt vooral op praktisch gebied, met het schoonhouden van zijn of haar kamer en de algemene ruimtes. Je kan ondersteunen bij het voorbereiden van de maaltijd en het bereiden hiervan. Ook het geven van (individuele) kooktraining kan (op vraag van de cliënt) tot de mogelijkheden behoren. Maar ook oog hebben voor gezelligheid en het creëren van een goede sfeer in de woningen is een belangrijk onderdeel van de functie.

Naast het uitvoeren van ADL en HDL-werkzaamheden heb je oog voor detail en een verantwoordelijkheidsgevoel om de woningen netjes en op orde te houden, in samenwerking met de cliënten.

Jouw kwaliteiten:
Als gastvrouw/ gastheer beschik je over een relevante opleiding MBO minimaal niveau 2, (bijvoorbeeld Helpende Welzijn of Medewerker Maatschappelijke Zorg) aangevuld met ervaring met de doelgroep of levenservaring. Wanneer je kennis hebt van de doelgroep is dit een pre.

Je werkt zelfstandig op basis van algemene richtlijnen en begeleidingsplannen. Je bent in staat initiatief te nemen, en je kan bij vragen een beroep doen op een van de collega ‘s.

Compleet Mensenwerk is sterk in het Ontwikkelingsgericht Wonen, dit betekent dat je samen met de cliënt kijkt naar zijn of haar toekomst. Je realiseert je dat een cliënt slechts bepaalde tijd bij Compleet Mensenwerk zal wonen en daarna weer zoveel mogelijk de regie over zijn eigen leven zal voeren. Voor ons betekent dit een belangrijke stap in de voorbereiding naar meer zelfstandig wonen. Om dit te realiseren ben je bereid om ook in de (vroege) avonduren werkzaamheden te verrichten. Afhankelijk van het dienstverband betekent dit 3 a 4 avonddiensten per week, in principe niet in de weekenden. Werktijden zijn van 14.30 tot 19.30.

Wat maakt werken bij Compleet Mensenwerk zo boeiend:
Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening. De salariëring vindt plaats volgens schaal 3. Deze schaal kent een maximum van € 2.614, – bruto per maand bij een 36-urige werkweek. De aanstelling is vooralsnog voor de duur van een jaar, startdatum 01-11-2022.

De gesprekken worden tussentijds ingepland.

Interesse:
Voor meer informatie over de functie, kun je telefonisch contact opnemen van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur op 06-41987504 met Heidi Keij, teamleider Rivierenland.