drop_blue_leftdrop_blue_rightdrop_hoverdrop_large_leftdrop_large_rightdrop_menu

 Een uitdagende functie als gastvrouw/ gastheer binnen de recent gestarte locaties van Compleet Mensenwerk in Tiel

In verband met uitbreiding van plaatsen voor ontwikkelingsgericht wonen, heeft Compleet mensenwerk in het najaar van 2018 een  locatie in Tiel geopend. Wil jij de uitdaging uitgaan om met een team van nieuwe collega ´s een prachtige locatie op te zetten, waar aan onze cliënten herstel- en ontwikkelingsgerichte begeleiding wordt geboden? Dan zijn wij van Compleet Mensenwerk op zoek naar jou!

compleet-mensenwerk_1980_1290_05

Wie zijn wij?

Compleet Mensenwerk begeleidt mensen met psychiatrische en/of psychosociale problematiek. Deze begeleiding is herstel ondersteunend. We ondersteunen cliënten in het benutten van hun mogelijkheden om inhoud te geven aan hun leven. Hierbij richten wij ons op het wonen en werken / participeren als belangrijke voorwaarden om je leven weer op de rit te krijgen. Wij doen dit momenteel vanuit 3 woonvormen voor Ontwikkelingsgericht Wonen in Druten, daarnaast bieden wij ook Ambulante Begeleiding in de regio’s Rivierenland, Centraal Gelderland en Food Valley. In verband met een aanstaande uitbreiding in Tiel zijn wij op zoek naar een ervaren Persoonlijk Begeleider.

De uitdaging:

Je ondersteunt de  cliënten met (ernstige) psychiatrische aandoeningen en/of psychosociale problematiek. De ondersteuning is gericht op veilige en goede woon- en leefomstandigheden, lichamelijk en geestelijk welzijn, (vrijwilligers)werk en dagbesteding en opbouw en/of herstel van het sociale netwerk. Als gastvrouw / gastheer ben je in samenwerking met je team, een van de belangrijkste schakels in het dynamische proces van de cliënt. De ondersteuning is gericht op zelfredzaamheid en volwaardig burgerschap van de cliënt.

Als gastvrouw / gastheer ondersteun je de cliënt vooral op praktisch gebied, met het schoonhouden van zijn of haar kamer, de gemeenschappelijke ruimtes. Je kan ondersteunen bij het voorbereiden van de gezamenlijke maaltijd en het bereiden hiervan. Ook het geven van individuele kooktraining kan (op vraag van de client) tot de mogelijkheden behoren. Maar ook oog hebben voor gezelligheid en het creëren van een goede sfeer in de woningen is een belangrijk onderdeel van de functie.

Naast het uitvoeren van ADL en HDL werkzaamheden heb je oog voor detail en een verantwoordelijkheidsgevoel om de woningen netjes en op orde te houden, in samenwerking met de cliënten

Jouw kwaliteiten:

Als gastvrouw / gastheer beschik je over een relevante opleiding op minimaal MBO 2 of 3 Niveau, (bijvoorbeeld Helpende Welzijn of  Medewerker Maatschappelijke Zorg) aangevuld met meerdere jaren ervaring met de doelgroep of ruime levenservaring. Wanneer je kennis hebt van de doelgroep is dit een pre.

Je werkt zelfstandig op basis van algemene richtlijnen en begeleidingsplannen. Je bent in staat initiatief te nemen, en je kan bij vragen een beroep doen op een van de collega ‘s.

Je vind het leuk om op een praktische manier met onze cliënten aan het werk te gaan.

Compleet Mensenwerk is sterk in het Ontwikkelingsgericht Wonen, dit betekent dat je samen met de cliënt kijkt naar zijn of haar toekomst. Je realiseert je dat een cliënt slechts bepaalde tijd bij Compleet Mensenwerk zal wonen en daarna weer zoveel mogelijk de regie over zijn eigen leven zal voeren. Voor ons betekent dit een belangrijke stap in de voorbereiding naar meer zelfstandig wonen. Om dit te realiseren ben je bereid om ook in de (vroege) avonduren werkzaamheden te verrichten. Afhankelijk van het dienstverband betekent dit 3 a 4 avonddiensten per week, in principe niet in de weekenden

Wat maakt werken bij Compleet Mensenwerk zo boeiend:

Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk,  Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening. De salariëring vindt plaats volgens schaal 3. Deze schaal kent een maximum van € 2.345, – bruto per maand bij een 36-urige werkweek. De aanstelling is vooralsnog voor de duur van een jaar.

 

Reageren kan tot 10-06-2019 De eerste gesprekken vinden plaats in week 25 en 26.

Interesse:

Voor meer informatie over de functie, kun je contact opnemen tot 10-06-2019 met  Heidi Keij (teamleider) h.keij@compleet-mensenwerk.nl

of tijdens kantooruren (9.00 – 17.00 uur) 06-41987504